Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Jedinou trefu za Letce dává Petr Fejfar, Těpeře se ujímají vedení v SMF sérii

09.03.2016 | Petr Čepek

Do prvního zápasu semifinálové série druhého (Těpeře) se třetím (Letci) týmem LHL vstoupili Letci v té nejlepší možné sestavě a přesto že byl až do 52. minuty zápasu stav těsný 1:2, nakonec favoritovi z Těpeř podlehli rozdílem tří branek. Nasazení obou týmů odpovídalo důležitosti play off a Letcům nelze upřít snahu bojovat až do konce. Těpeře vedou v sérii 1:0 a rovněž tak vede ve druhé SMF sérii HC Black Rooks Syřenov nad Sokolem Roztoky. V zápase Syřenova s Roztoky se zrodilo velké překvapení, kdy nejžhavější adept na titul Sokol Roztoky podlehl soupeři 2:5, především díky první desetiminutovce, když smršť 3 gólů vzala Roztokům vítr z plachet.

Letci nezačali nejlépe. Už v 1 minutě odešel na trestnou lavici Jaroslav Sedláček za nedovolené bránění. Ve 4. minutě šel za stejný počin sedět Lukáš Žďárský a Těpeře přesilovku krátce před jejím vypršením využily. Ujala se střela z kruhu od Petra Bosáka. Ondřeji Barkmanovi proletěla nad levým ramenem do horního růžku brány – 0:1. Letci hráli přesilovou hru ve 12. minutě při vyloučení Tomáše Příkazského za napadení a rovněž i oni byli v přesilovce úspěšní. Petr Fejfar pálil od modré a Martin Cincibus v bráně Těpeř měl ve výhledu zacloněno dvěmi hráči, tak na střelu z dálky nestačil zareagovat. Petr Fejfar se trefil pod víko – 1:1.

Ve druhé třetině se v 9. minutě povedl Těpeřím únik dvou hráčů. Martin Holoska s Alexanderem Khlebtsovem jeli na Ondřeje Barkmana sami. Martin Holoska se pokusil rozhodnout sám a Ondřej Barkman jeho záměr vystihl a pokus o kličku v rozkleku zneškodnil. Těpeře se opětovně ujaly vedení v polovině zápasu. Petr Zeman se rozjel od vlastní brány přes celé hřiště až za bránu Ondřeje Barkmana a pak puk poslal zadovkou na Jana Ullmanna a ten puk bezprostředně zvedl nad levým betonem gólmana za čáru – 1:2.

Ve 2. a 5. minutě závěrečné třetiny měli Letci možnost dvakrát udeřit v přesilovce. I přes úpornou snahu a tlak na bránu soupeře nedokázali najít účinný recept na překonání Martina Cincibuse. Podle pravidla nedáš – dostaneš to byly Těpeře, které navýšily skóre na rozdíl dvou branek. V 53. minutě zápasu Martin Holoska nahrával od jedné tyče Barkmanovy brány na druhou stranu na připraveného Jana Ullmanna. Ondřej Barkman byl povyjetý na jedné straně brány proti Holoskovi a ke druhé tyči se již nestačil přemístit. Jelikož tam obránci nechali Ullmanna samotného, tak pro něj nebyl problém zakončit do odkryté klece – 1:3. O půldruhé minuty později šel sedět další hráč Těpeř – již třetí přesilovka po sobě – co víc si mohli Letci přát! Jen dokázat ji využít. Sotva se Tomáš Hribík vrátil z trestné lavice do hry, udělal Petr Bosák definitivní tečku za zápasem. Bez potíží projel mezi Ondřejem Srbem a Zdeňkem Rozsypalem do střelecké pozice a z mezikruží poslal puk pod víko – 1:4.

Nejspíše zázrak by se musel stát, aby po šňůře 4 vítězných zápasů Těpeře s Letci v sobotu zaváhaly. Pokud Pavel Hriník neuspořádá na rychlo zabijačkové hody v Těpeřích, na které povinně příjdou stěžejní střelci Těpeř a Martin Cincibus, můžou už v sobotu Těpeře slavit po dvou letech postup do finále! Letci ale stále ještě mohou překvapit a poslat sérii do pondělního rozhodujícího zápasu.

 
Aktuální články
Letci ve své 5. sezóně v LHL získávají bronzové medaile

V sobotu 2. dubna 2016 na závěrečném večeru pořádaném v Novopackých Sklepích trenér Českých Letců Jaroslav Kozák předal týmu...

 
Martin Holoska dal Letcům připomenout doby, kdy jim sázel jeden gól za druhým. Letci titul neobhájí.

Těpeře vyhrály oba semifinálové zápasy – 4:1 a 6:1. Přestože výsledek druhého zápasu vypadá jednoznačně, tak Letci přes polovinu...

 
Gordie Howe Letců „Beny“ zachránil svůj tým od porážky vyrovnávacím gólem a proměněným nájezdem!

Poslední zápas nadstavbové části sehráli Letci proti Sklopísku Střeleč, který je stále ve hře o play off. Skóre zápasu se otevřelo v...

 
Zápasy
Lomnická hokejová liga | sobota 12.03.2016, 19:45
HC Čeští Letci - Sokol Těpeře
1:6 (1:0, 0:3, 0:3)
 
Lomnická hokejová liga | úterý 08.03.2016, 20:15
HC Čeští Letci - Sokol Těpeře
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
 
 
HC Čeští letci - kontakt: petr.cepek@centrum.cz RSS